Mestskú kartu má zatiaľ 26.000 Bratislavčanov

3.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská karta bola vydaná 26.000 obyvateľom hlavného mesta SR od začiatku roka 2011 do konca júla. Približne polovica z nich si ju registrovala v Dopravnom podniku Bratislava (DPB), povedal dnes na tlačovej besede primátor Milan Ftáčnik.

Pripomenul, že zľava pre užívateľov karty je 10 percent v DPB a 20 percent v mestských organizáciách. Reakcia obyvateľov je pozitívna, projekt je úspešný, konštatoval primátor a dodal, že "nábeh v počte 26.000 považuje za dobrý". V súvislosti s integrovanou dopravou uviedol, že spolu s Bratislavským samosprávnym krajom pripravujú jej začiatok na rok 2012 a budú rokovať o tom, ako do nej zapojiť kartu. 

"Na druhom mieste záujmu klientov karty je zoologická záhrada, ktorú za sedem mesiacov tohto roka navštívilo 190.000 ľudí. Z tohto počtu 2700 návštevníkov použilo mestskú kartu," konštatoval Ftáčnik.

Riaditeľka zoo Miloslava Šavelová v tejto súvislosti uviedla, že stúpa počet tých, ktorí využívajú zľavu na vstupnom cez mestskú kartu a zoo si aj od toho sľubuje zvýšenie návštevnosti. Pripomenula, že robia zaujímavý program a pripravujú napríklad vítanie nového roka v zoo.

Bratislavský primátor oznámil, že Poštová banka je ďalším bankovým domom, ktorý sa zapojil do projektu mestskej karty od 15. júla 2011. Podľa Ftáčnika je možné, že od 1. januára 2012 by sa do neho mala zapojiť Slovenská sporiteľňa, odpoveď od Tatra banky ešte nie je jasná. Člen vedenia Poštovej banky Igor Barát uviedol, že termín zapojenia sa nebol vecou váhania, ale súvisel s prevádzkovo-technologickými dôvodmi.

Do projektu Bratislavskej mestskej karty pristúpili v minulosti UniCredit Bank, OTP Banka, VÚB Banka a Volksbank.

(TASR)

Páčil sa vám článok?