O územnom rozvoji sa zaoberalo mesto s MČ Nové Mesto

29.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Otázkami územného rozvoja bratislavskej mestskej časti Nové Mesto v spolupráci s hlavným mestom SR sa dnes zaoberali na pracovnom stretnutí bratislavský primátor Milan Ftáčnik a novomestský starosta Rudolf Kusý.

Hlavnými témami boli zámery týkajúce sa zelene na Račianskom mýte v nadväznosti na potenciálnu výstavbu v tejto lokalite, riešenie mestskej hromadnej dopravy, využitie cyklistického štadióna a lanovky z Kamzíka na Železnú studničku a ochrana malokarpatských vinohradov v novomestskom katastri. Ako konštatoval Kusý, v týchto otázkach sa našla názorová zhoda s primátorom Bratislavy.

Podľa Ftáčnika cyklistický štadión pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu je dlhodobo nevyužívaný. Zámerom mesta aj mestskej časti je, aby sa na bývalom cyklodróme udržal priestor na športové vyžitie s možnosťou výstavby malej športovej haly a podzemných garáží. V súvislosti s Račianskym mýtom má Nové Mesto úmysel revitalizovať v priestore verejnú zeleň. Pozemky sú vo vlastníctve mesta, ktoré by súhlasilo s ich výmenou za iné pozemky patriace mestskej časti.

Lanovku na Kamzík prevádzkuje Nové Mesto so stratou 150.000 eur ročne. Podľa Ftáčnika by sa využitie lanovky dalo zefektívniť v zimnom období rozšírením ponuky o nočné lyžovanie a v letnom období by ju vo vyššej miere využívali horskí bicyklisti na dvoch nových cyklistických trasách.

Tak ako Ftáčnik, ani Kusý sa nebráni investičnej výstavbe v lokalitách malokarpatských vinohradov. Zhodli sa však v tom, že musí ísť o koncepčné systémové riešenie v územnom pláne, ktoré by do určitej miery výstavbu povolilo na nevyužívaných viniciach, no na druhej strane by garantovalo aj ochranu obrábaných vinohradov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?