Vedenie mesta pripravilo návrh o taxislužbe

29.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Návrh všeobecne záväzného nariadenia, ktoré zlepší činnosť taxislužby v Bratislave, pripravilo vedenie hlavného mesta SR. Nariadenie predloží mestskému zastupiteľstvu. TASR o tom informoval hovorca bratislavského magistrátu Michal Stuška.

Pred predložením materiálu so znením nariadenia ho mesto zverejní, aby sa do diskusie mohla zapojiť verejnosť.

"Bez úpravy legislatívnych rámcov, najmä zákona o cestnej doprave, ktorá by samosprávam dala väčšie kompetencie, však nie je v silách nariadenia razantnejšie korigovať a riešiť všetky známe problémy taxislužieb, ktorých vinníci, spolu s váhavosťou kompetentných, kazia meno celej profesii," pokračoval Stuška.

Nariadenie bude precizovať podmienky práce taxikára a tzv. "prevádzkového poriadku" pre striktnejšie určenie stanovíšť Taxi a pravidiel ich fungovania. Zmeny vo výkone práce taxislužby upravujú predovšetkým parametre ochrany záujmov zákazníka prostredníctvom napríklad skúšky overovaných taxametrov, ale aj povinnosti realizovať jazdu najkratšou trasou, ak nemá zákazník špecifickú požiadavku.

Hlavné mesto podporuje iniciatívu Play fair pred začiatkom tohtoročných hokejových majstrovstiev sveta v Bratislave, ku ktorej sa dobrovoľne pripojilo približne 400 členov Cechu taxi, niektoré ďalšie taxislužby, aj živnostníci s licenciou. Títo prijali etický kódex mesta s maximálnymi tarifami služieb, ako aj kritériá profesionality, uzavrel hovorca magistrátu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?