Ružinov má zrekonštruovaný park

27.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

V Ružinove pribudol zrekonštruovaný park s detským ihriskom a prírodným fitnes centrom. Investíciu vo výške 458.069 eur realizovala ružinovská mestská časť z Operačného programu Bratislavský kraj, pričom miestna samospráva sa na nákladoch podieľala piatimi percentami.

Park, ktorý sa nachádza medzi Trenčianskou a Miletičovou ulicou, zo zadnej strany kúpaliska Delfín, otvoril dnes predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS) a ružinovský starosta Dušan Pekár (KDH). V areáli pribudlo 47 nových stromov, chodníky, parkový mobiliár a drobná záhradná architektúra. "Verím, že obyvatelia budú s novou podobou parku v pokojnom vnútrobloku spokojní a budú ho aj vďaka novému detskému ihrisku využívať viac ako doteraz. Teší ma, že sa na takýto projekt podarilo mestskej časti získať peniaze z eurofondov," povedal starosta Pekár.

Lokalitu s novým parkom vo štvrti Ružová dolina využívajú obyvatelia na denné relaxačné pobyty. Okrem kúpaliska sa v okolí nachádza materská a základná škola, tri stredné školy, nákupné centrum, penzión pre seniorov a reštauračné zariadenie. Podľa predsedu BSK je potešiteľné, že "sa darí získavať prostriedky z eurofondov na takéto projekty aj napriek známym limitujúcim opatreniam. Takéto parky odbúravajú anonymitu medzi občanmi, zvyšujú ich pocit spolupatričnosti a v konečnom dôsledku sú vhodným preventívnym opatrením pred kriminálnou a drogovou trestnou činnosťou. BSK mieni na podobné projekty vynaložiť 21 miliónov eur z eurofondov, ktoré pôjdu nielen do bratislavských mestských častí, ale aj do okresov Malacky, Pezinok a Senec," uviedol Frešo.

(TASR)

Páčil sa vám článok?