Poslanecké áno protestu prokurátora

22.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Dúbravskí poslanci vyhoveli protestu prokurátora, ktorý sa týkal uznesenia o predaji bytového podniku vtedajšiemu miestnemu poslancovi. Prokurátor tvrdí, že bol pritom porušený zákon.

Prokurátor napadol uznesenie poslancov miestnej dúbravskej samosprávy z minulého volebného obdoba a žiadal ho zrušiť. Starosta Dúbravky Ján Sandtner na júnovom rokovaní miestneho zastupiteľstva bod o proteste stiahol, no na mimoriadnom, v júli, už poslanci o proteste rokovali a vyhoveli mu. Uznesením o predaji bytového podniku mal byť porušený zákon o majetku obcí.

Mestská časť podľa neho nesmie vlastný majetok previesť bez verejnej súťaže na poslanca miestneho zastupiteľstva. To však bývalé zastupiteľstvo neurobilo. Na mimoriadnom rokovaní sa dúbravskí poslanci zhodli, že protestu prokurátora zo dňa 10. marca 2011 vyhovejú a uznesenie zrušili.

Dúbravka previedla v decembri 2008 na základe zmluvy a súhlasu väčšiny poslancov miestneho zastupiteľstva svoj obchodný podiel v bytovom podniku. Polovicu obchodného podielu nadobudol poslanec zastupiteľstva Oliver Mikšík. V období po prevode obchodného podielu starosta Dúbravky Ján Sandtner uzavrel v mene mestskej časti zmluvu s novým vedením bytového podniku, na základe ktorej Dúbravka odpustila dlh bytovému podniku.

(rob)

Páčil sa vám článok?