Vo Vajnoroch bude dedinská studňa

18.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Vajnory organizuje v pravidelných intervaloch občianske stretnutia s poslancami miestneho zastupiteľstva. Počas Dňa otvorených dverí môže každý obyvateľ Vajnôr prísť na miestny úrad a klásť poslancom otázky, tlmočiť nápady, ale i ponosy. Na ostatnom stretnutí niektorých zaujímalo, či by sa na námestí nedala postaviť fontána alebo studňa.

Centrálna časť vajnorského námestia bola rekonštruovaná koncom minulého volebného obdobia aj pomocou grantu Ministerstva kultúry SR. "Hoci sa na námestie architektonicky pýta dajaká fontánka, z tohto zámeru nič nebude. Snaha mestskej časti o zatraktívnenie námestia stroskotala na pamiatkaroch. Tí nedovolili v pamiatkovej zóne našej obce, v ktorej sa revitalizované námestie nachádza, nič podobné postaviť. Podľa ich vyjadrenia Vajnory neboli mestom, ale dedinou a preto tu nie je priestor ani pre mestskú studňu, ani pre fontánu," uviedol pre TASR starosta Vajnôr Ján Mrva.

Pamiatkari súhlasili s obyčajnou dedinskou pákovou studňou. "Páka bude ťahať vodu do vodného jarku aj so zabudovaným čerpadlom a tá bude stekať do nádrže a dookola cirkulovať. Verím, že aj táto náhrada spríjemní našim občanom prechádzky parkom v centrálnej časti Vajnôr," dodal Mrva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?