Materské centrum Ráčik získalo grant

14.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Materské centrum Ráčik v mestskej časti Rača získalo finančný grant vo výške 3700 eur. Uspelo s projektom "V Ráčiku šetríme energie" v rámci výzvy fondu Živá energia.

Investícia do priestorov materského centra pôjde na výmenu sklených výkladov za nové okná a ďalšie energeticky úsporné opatrenia. "Prenájom našich priestorov na Peknej ceste nám miestne zastupiteľstvo schválilo za symbolickú sumu. Náklady na energie spojené s užívaním priestorov si však hradíme sami a sú dosť veľké. V zime máme obrovské straty tepla kvôli zlému technickému stavu okien, ich výmena je naozaj potrebná. Preto sme sa rozhodli zapojiť do programu nadácie Ekopolis," vysvetlila Lenka Antalová-Plavuchová z Ráčika. Marta Štefanková, ktorá je novou štatutárkou a autorkou úspešnej žiadosti dodala, že "okná by chceli vymeniť v priebehu leta, aby matky s deťmi už v septembri prišli do dokončených priestorov."

Ráčik hľadá ďalšie financie na dokončenie nákladnej rekonštrukcie, ktorá je v priestoroch nevyhnutná. Funguje na dobrovoľníckej báze aktívnych rodičov žijúcich v Rači, Krasňanoch a okolí, pričom nemá žiadneho plateného zamestnanca. V minulom volebnom období zviedlo náročný zápas o svoju existenciu, kedy kvôli chybným krokom predchádzajúceho vedenia samosprávy nemohlo svoje priestory užívať.

(TASR)

Páčil sa vám článok?