Bude sa rokovať o cyklistických podnetoch z Viedne

10.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská komisia pre cyklistickú dopravu bude v pondelok (11.7.2011) rokovať o poznatkoch o cyklistike, ktoré získal primátor Milan Ftáčnik počas dnešnej návštevy v rakúskom hlavnom meste Viedeň.

"Mnohé z nich sú inšpiratívne, aj z hľadiska propagácie používania cyklistickej dopravy v rámci mesta. Viedeň má na to viacero zaujímavých nástrojov, jedným z nich je Cyklistický týždeň na prelome marca a apríla," povedal pre TASR primátor Ftáčnik, ktorý rokoval s viedenskou viceprimátorkou Mariou Vassilaku a zamestnancami magistrátu.

Vo Viedni investujú do rozvoja tohto druhu dopravy, preto ju ľudia aj viac využívajú. Keď postavia novú cestu, tak k nej automaticky stavajú aj cyklotrasu, konštatoval Ftáčnik s tým, že plánujú rozšíriť cyklotrasy v centre mesta.

V súčasnosti má hlavné mesto Rakúska 1147 km cyklotrás, začiatkom 90. rokov 20. storočia to bolo 190 km. Podľa výsledkov prieskumov 5 percent dopravy vo Viedni zabezpečuje cyklistická doprava. Viedeň bude v roku 2013 organizovať konferenciu o cyklistickej doprave a k spolupráci na nej pozvala aj Bratislavu. Primátor Ftáčnik chce na tomto podujatí za hlavné mesto SR prezentovať konkrétne výsledky rozvoja cyklodopravy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?