Primátor sa bude vo Viedni zaujímať o cyklodopravu

8.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik sa bude v sobotu (9.7.) vo Viedni zaujímať o rozvoj cyklodopravy a budovaní cyklotrás.

S tamojšou viceprimátorkou Mariou Vassilakou a odborníkmi magistrátu pre oblasť cyklodopravy bude rokovať o skúsenostiach a možnostiach rozvoja tejto dopravy v Bratislave. Za 20 rokov systematickou prácou vybudovala Viedeň asi 1000 km nových cyklotrás vnútromestského aj turistického typu. 

"Pre Bratislavu pri napĺňaní jednej z priorít nového vedenia mesta je významným a nenahraditeľným zdrojom skúseností a inšpirácie," zdôvodnil dnes pre TASR hovorca magistrátu Michal Stuška.

So zámerom zvyšovania podielu cyklistickej dopravy v hlavnom meste SR zriadil Ftáčnik v máji komisiu pre cyklistickú dopravu. Okrem primátora a kompetentných za mesto zlučuje reprezentatívnych zástupcov cyklistických združení a organizácií v Bratislave. Pozitívnym impulzom v tomto smere je skutočnosť, že nedávne mestské zastupiteľstvo schválilo prvé financie na budovanie cyklistických trás v Bratislave.

"S primátorom sa rokovania vo Viedni zúčastnia aj členovia spomínanej komisie," dodal Stuška.

(TASR)

Páčil sa vám článok?