Župa chce zjednodušiť čerpanie z fondov

7.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Úrad Bratislavského samosprávneho kraja (ÚBSK) chce proklientskym prístupom zjednodušiť a zintenzívniť čerpanie finančných prostriedkov zo štrukturálnych fondov v Operačnom programe Bratislavský kraj. TASR dnes informovala hovorkyňa úradu Iveta Tyšlerová.

 "Pre BSK je dôležité, aby peniaze z fondov Európskej únie (EÚ) určené pre Operačný program Bratislavský kraj boli aj čerpané. Preto sa zaviedol proklientsky prístup, ktorým toto čerpanie chceme zefektívniť. Zároveň chceme dokázať, že v ďalšom programovom období si zaslúžime oveľa viac," reagoval predseda Úradu BSK Pavol Frešo. 

"Je dôležité, aby žiadateľom a prijímateľom fondov bola poskytnutá pomoc s administratívnou náročnosťou a taktiež, aby boli aktívne vyhľadávané riešenia pre vzniknuté situácie," doplnila Tyšlerová s tým, že Odbor sprostredkovateľského orgánu pod riadiacim orgánom SO/RO napomáha v prípade potreby prijímateľom s vypracovaním potrebných dokumentov a reaguje na potreby starostov v Bratislavskom kraji.

Pripomenula tiež, že doteraz bolo zazmluvnených 49 projektov, čo predstavuje takmer 23 miliónov eur. Z tejto sumy sa už vyčerpalo 52 percent, teda 12 miliónov eur.

Podľa Tyšlerovej prioritou Úradu BSK je, aby sa aj v budúcom programovom období mohli čerpať štrukturálne fondy určené pre Operačný program Bratislavský kraj jednoduchšie a zároveň intenzívnejšie.

"V rámci Operačného programu Bratislavský kraj sa zrealizovalo niekoľko projektov, zrevitalizovalo sa napríklad námestie v obci Častá, Park oddychu v Senci či Zámocký park v Pezinku," uzatvorila.  

(TASR)

Páčil sa vám článok?