Otázky infraštruktúry by nemali byť predmetom boja

28.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Vážne otázky dopravnej infraštruktúry by nemali byť predmetom politického boja. Povedal to dnes na rokovaní petržalského miestneho zastupiteľstva predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo (SDKÚ-DS).

"Pokiaľ budeme držať spolu, to znamená vláda SR, rezort dopravy, BSK, mesto Bratislava a príslušné mestské časti, tak je takmer vylúčené, aby nás nejakí lobisti rozoberali, aby sme o tie peniaze (z Európskej únie, poznámka TASR) prišli," konštatoval Frešo. Potom by bolo podľa neho takmer vylúčené, aby nastala situácia, keď nejakou "vlastnou nedohodou nedokážeme predložiť kvalitné projekty". 

Slovensko na rokovaní v Bruseli v stredu (29.6.) navrhne využiť financie z Európskej únie pre infraštruktúru integrovanej dopravy na spojenie bratislavských železničných staníc Predmestie a Filiálka v podpovrchovom variante, na zahustenie zastávok železničnej dopravy z mestskej časti (MsČ) Devínska Nová Ves do MsČ Podunajské Biskupice. Témou bude aj stavba trate v MsČ Petržalka.

"Aby bolo odsúhlasené, že z týchto peňazí, respektíve z peňazí pre programovacie obdobie 2014 - 2020 začne budovať aj trať z Janíkovho dvora z MsČ Petržalka na Hlavnú stanicu," povedal v pondelok počas verejnej diskusie o nosnom dopravnom systéme MHD v Bratislave primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD).

Na začiatku rokovania petržalských poslancov hovoril o doprave v Bratislave a rokovaniach v Bruseli primátor Ftáčnik. Frešo a Ftáčnik sú členmi delegácie pre Brusel.

Mestskí poslanci majú v programe na 30. júna návrh na realizáciu Nosného dopravného systému MHD Bratislavy a jej regiónu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?