Vo vedení mestských podnikov dochádza k zmenám

28.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská samospráva na prebiehajúcich valných zhromaždeniach mení zástupcov v spoločnostiach s majetkovou účasťou hlavného mesta SR. Dnešné valné zhromaždenie spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu schválilo za generálnu riaditeľku Ing. Jarmilu Melichárkovú.

"Na základe júnového rozhodnutia mestských poslancov budú postupne vymenení členovia dozorných rád i predstavitelia výkonných orgánov dotknutých spoločností," zdôvodnil pre TASR hovorca bratislavského primátora Ľubomír Andrassy. 

Podľa neho spoločnosť METRO Bratislava by mal od stredy 29. júna viesť Ing. Peter Ivana a v Dopravnom podniku Bratislava bude v utorok 28. júna na valnom zhromaždení predložený návrh na nového riaditeľa Ing. Ľubomíra Belfiho. Bodku za personálnymi zmenami urobí mimoriadne valné zhromaždenie Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (13. júla) a do jej čela je navrhnutý Ing. Radoslav Jakab.

Podľa primátora Milana Ftáčnika výmeny v orgánoch spoločností sú prvým krokom k naštartovaniu zásadnejších zmien v ich fungovaní, v otvorení podnikov dôslednej poslaneckej i verejnej kontrole pri nakladaní s verejným majetkom či financiami. Pozitívnym signálom je tiež fakt, že v riadiacich orgánoch spoločností nie sú zastúpení poslanci - komunálni politici, tak ako to bolo zvykom v minulom období.

"Zložitosť rokovaní o personálnych zmenách, rozdielny pohľad na kreovanie riadiacich orgánov spoločností medzi primátorom a politickými stranami v zastupiteľstve zatiaľ nevyústil do zmeny obsadzovania manažérskych postov na základe verejných konkurzov, tak ako to presadzoval Ftáčnik," dodal Andrassy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?