Ružinov má nový rozpočet, po roku a pol

11.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Jedna z najväčších mestských častí, Ružinov, má až po jeden a pol roku opäť riadne schválený rozpočet. V roku 2010 fungovala miestna samospráva v rozpočtovom provizóriu.

Ružinovský rozpočet je vyrovnaný, s príjmami 25 288 081 € a výdavkami v rovnakej výške. Ružinov dá peniaze na prípravu projektu rekonštrukcie Ulice Maximiliána Hella a na vybudovanie odbočovacieho pruhu na Trnavskú cestu, viac peňazí chce dať aj na opravu ciest a chodníkov. Miestna samospráva plánuje investovať do obnovy sociálnych zariadení na školách, na rok 2011 je naplánovaná oprava detských ihrísk na Bajzovej a Kašmírskej ulici, peniaze pôjdu aj na dobudovanie cyklotrasy Bajkalská - Mlynské nivy.

Mestská časť tento rok ušetrí asi 7-tisíc eur napríklad tým, že nebude ľuďom zadarmo rozdávať muškáty, namiesto toho ich vysadí na verejných priestranstvách. Návrh rozpočtu sa nepozdával bývalému starostovi Slavomírovi Drozdovi. Poukázal napríklad na rozdiely medzi príjmami a výdavkami v prípade účelových dotácií na prenesený výkon štátnej správy, neopodstatnené a nadhodnotené príjmy. Navrhovaný rozpočet nepredstavuje podľa neho reálne napĺňanie v príjmoch, čím je ohrozená jeho výdavková časť.

(brn, rob)

Páčil sa vám článok?