Prioritou je prežiť v súčasných podmienkach

27.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Podľa starostu bratislavskej Petržalky Vladimíra Bajana má táto mestská časť len jednu prioritu, a to aby samospráva prežila v súčasných podmienkach nasledujúce roky. Uviedol to na dnešnom miestnom zastupiteľstve pri schvaľovaní prioritných cieľov na roky 2010-2014.

Jedným z hlavných cieľov bratislavskej mestskej časti Petržalka je zabezpečiť dostupné parkovanie pre každého. Petržalka chce budovať nové parkovacie miesta aj v spolupráci so súkromným sektorom a tiež zaviesť rezidenčné parkovanie a uprednostňovať rezidentov. Mestská časť podporuje tiež prípravu a realizáciu koľajovej dopravy v

Podľa starostu Bajana je časť prioritných cieľov splniteľná v krátkom čase. Prioritné ciele by sa mali každý rok prehodnocovať a dopĺňať. Poslanec Tomáš Ágošton sa vyjadril, že materiál nemá žiadne priority, pretože sú v ňom len všeobecné informácie a žiadne konkrétne termíny. Viacerí poslanci sa zhodli, že ide len o základný materiál, ktorý by sa časom mal dopracovávať.

Ďalším z prioritných cieľov mestskej časti je ponechať súčasné funkčné využitie pri posudzovaní investičných zámerov v stabilizovanom území a pripustiť len takú mieru zásahov ako sú nadstavby, dostavby, prístavby domov a úpravy a dovybavenie vnútroblokov. Pri posudzovaní investičných zámerov v rozvojovom území preferovať výstavbu objektov, ktoré prinesú do územia vyššiu kvalitu, atraktivitu, zamestnanosť a mestskosť prostredia Petržalky. Poslanec Branislav Sepši navrhol tiež zabezpečiť územné plány zón pre vybrané lokality.

Cieľom bratislavskej Petržalky je tiež využiť v rámci možností financie z eurofondov na rekonštrukciu Vlasteneckého námestia, Sadu Janka Kráľa a Ovsišťského námestia. Samospráva chce tiež zrekonštruovať Dom kultúry Zrkadlový háj a objekt bývalého divadla Ludus.

V oblasti kultúry, športu a oddychu sú prioritnými cieľmi mestskej časti revitalizácia Chorvátskeho ramena či spolupodieľanie sa na vybudovaní futbalového štadióna na Sklodowskej ulici. Okrem toho chce mestská časť v spolupráci s mestom a prípadnými súkromnými investormi vybudovať plaváreň a viacúčelovú športovú halu. Poslanci sa zhodli, že je potrebné zvýšiť kvalitu života aj v okolí Veľkého Draždiaka a zachovať v čo najväčšej možnej miere plochy zelene a v rámci možností mestskej časti ich revitalizovať. Poslankyňa Elena Pätoprstá navrhla využiť prostriedky z operačného programu Bratislavský kraj na revitalizáciu lokálnych cyklotrás a vnútroblokov.

(sita)

Páčil sa vám článok?