Klub SDKÚ-DS vyzval Drozda, aby vrátil odmeny

30.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Poslanecký klub SDKÚ-DS v bratislavskom Ružinove vyzval bývalého starostu Slavomíra Drozda, aby vrátil Ružinovčanom 70 000 eur, ktoré vyplatil v odmenách svojim pracovníkom.

Z auditu zmlúv a faktúr na miestnom úrade vyplýva, že bývalý starosta Slavomír Drozd vyplatil svojim najbližším spolupracovníkom odmeny vo výške 10-mesačného platu. Podľa Viktórie Jančošekovej ich miestny úrad môže využiť na priority, ktoré Ružinovčanov naozaj „pália."

Poslanci kryjú neschopnosť predložiť rozpočet, tvrdí Drozd

Ružinovskí poslanci SDKÚ-DS podľa bývalého starostu Slavomíra Drozda zakrývali neschopnosť vedenia bratislavskej mestskej časti predložiť do zastupiteľstva rozpočet Ružinova na rok 2011. Reagoval tak na výzvu poslaneckého klubu SDKÚ-DS, aby vrátil Ružinovčanom 70 000 eur, ktoré vyplatil ako odmeny svojim pracovníkom. Odmeny podľa Drozda nevyplácali v Ružinove od začiatku roku 2009 pre všeobecnú hospodársku krízu. "Nakoľko sme rok 2010 finančne ukončili v pozitívnych číslach, naplnili prostriedky do rezervného fondu, ostali peniaze aj na odmeny podľa zásluhovosti. Na takýto krok som mal ako starosta legitímny nárok," uviedol Drozd.

Drozd nechápe, prečo starosta Dušan Pekár napríklad prijal omnoho vyšší plat ako mal Drozd, keď chce mestská časť šetriť. Súčasné vedenie mestskej časti podľa Drozda začalo šetriť, avšak nie na sebe, ale na Ružinovčanoch. "A to na najslabších sociálnych vrstvách. Zvyšujú nájomné pre materské centrá, navrhujú zrušiť sociálne dotácie na športové tábory pre ružinovské deti v Chorvátsku, uvažujú o zrušení sociálnych projektov pre ružinovských dôchodcov, Muškátovom lete a zrušení Ružinovského športového klubu vôbec," uviedol Drozd.

Peniaze by podľa Drozda mal vrátiť súčasný starosta, ktorý bol jeho zástupcom viac ako tri roky. "Nevykonával žiadnu pracovnú činnosť, k čomu sa sám priznáva aj tým, keď tvrdí, že nemal informácie, čo sa v Ružinove dialo," uviedol Drozd. Odmeny by mali podľa neho vrátiť aj poslanci za SDKÚ-DS, ktorí v rokoch 2007 až 2010 v Ružinove blokovali všetky dobré projekty. "Dnes to robia novému primátorovi Mílanovi Ftáčnikovi ma mestskom zastupiteľstve," uviedol.

(sita)

Páčil sa vám článok?