Poslanci chcú viceprimátorov a informácie

9.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva požiadali poslanci primátora o informácie k finančnému stavu mesta. Niektorí mu vyčítali, že nevedia, čo si môže mesto z finančného hľadiska v súčasnosti dovoliť.

Primátor konštatoval, že Bratislava je na hrane ozdravného režimu. Riaditeľ magistrátu Viktor Stromček informoval, že mesto je za minulý rok v mínuse 25 miliónov eur. Rozpočet chce primátor predložiť ešte v marci alebo v apríli. Poslanci sa zhodli na tom, aby ich primátor o finančnom stave mesta informoval do štrnástich dní.

Mestskí poslanci prijali aj uznesenie, v ktorom žiadajú primátora, aby predložil návrh na zvolenie viceprimátorov mesta. Koaliční poslanci totiž nástojili na tom, že mesto ich na riadne fungovanie potrebuje. Na zvolenie za námestníkov predložila koalícia v meste tri mená. Za prvého námestníka nominovali Petra Lenča (KDH), ktorý kandidoval za koalíciu SDKÚ-DS, SaS, KDH, Most-Híd a OKS, a za ďalších viceprimátorov Petru Nagyovú Džerengovú (SDKÚ-DS) a Vladislava Hečku (SaS), ktorí kandidovali za rovnakú koalíciu ako P. Lenč.

Primátor zdôraznil, že vzhľadom na výsledky komunálnych volieb by mal obsadiť jedno miesto viceprimátora niektorý z nezávislých poslancov, za Smer-SD. Podľa neho je potrebné rešpektovať aj menšinu v mestskom zastupiteľstve.

(brn)

Páčil sa vám článok?