O mestskú kartu prejavilo záujem 13 000 ľudí

2.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

O Bratislavskú mestskú kartu prejavilo záujem už takmer 13 000 Bratislavčanov. Kladný prístup k Bratislavskej mestskej karte je zrejmý aj zo strany slovenských bánk. Od 1. marca 2011 vstúpila do projektu štvrtá banka Volksbank Slovensko.

Projekt Bratislavskej mestskej karty zaznamenal pomerne dobrý štart. Kým v januári o mestskú kartu požiadalo 5010 obyvateľov, vo februári ich bolo už 7967. Bratislavskú mestskú kartu si ako električenku aktivovalo už 2690 občanov.

Bratislavská mestská karta kombinuje niekoľko funkcií - cestovný lístok v MHD, zľavy v mestských organizáciách, u komerčných partnerov funguje aj ako preukaz do knižnice. Okrem toho slúži tiež ako platobná karta s možnosťou využitia bezkontaktnej technológie MasterCard PayPass, ktorá funguje v rámci regiónu strednej a východnej Európy len v Poľsku. Vďaka technológii bezkontaktných platieb PayPass nie je pri platbách do 20 eur potrené zadávať PIN kód, čo platenie kartou výrazne urýchľuje.

Mesto uvažuje o tom, že by možnosti karty rozšírilo z mestských organizácií aj na organizácie mestských častí. Rokovalo so spoločnosťou MasterCard a First Data o možnosti rozšíriť projekt aj pre návštevníkov mesta a turistov. Turista by si tak mohol jednorazovo nabiť kredit na predplatenej platobnej karte a potom využívať jej výhody. Spoločnosť First Data by chcela produkt v budúcnosti osviežiť aj inými službami. Ide napríklad o umiestnenie Bratislavskej mestskej karty na iný nosič ako je karta - bezkontaktné nálepky či bezkontaktné hodinky.

Projekt Bratislavskej mestskej karty momentálne podporujú štyri banky - UniCredit Bank, VÚB banka, OTP Banka Slovensko, a.s. a Volksbank Slovensko. V polovici roku by mala do projektu vstúpiť aj Poštová banka a do konca roka Slovenská sporiteľňa. S ČSOB bankou mesto počíta od budúceho roka a záujem rokovať o projekte Bratislavskej mestskej karty s mestom prejavila aj Tatra Banka. Podmienkou získania Bratislavskej mestskej karty vo VÚB banke a v OTP Banke je vedenie bežného účtu a trvalý pobyt v Bratislave. UniCredit Bank na rozdiel od ostatných bánk ponúka aj predplatenú kartu, ktorá funguje formou dobíjania a nie je potrebné založiť si účet v banke.

(sita)

Páčil sa vám článok?