Poslanci si sťažujú, že primátor s nimi nespolupracuje

2.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Väčšina mestských poslancov kritizuje primátora Milana Ftáčnika za to, že s nimi nespolupracuje. Upozorňujú, že primátor poslancov mestského zastupiteľstva neinformoval o finančnej situácii mesta a že Bratislava nemá zvolených viceprimátorov.

Tri poslanecké kluby, ktoré majú spolu 30 zo 45 mestských poslancov (SDKÚ-DS/MOST-HÍD, SaS/OKS a KDH), aj tri mesiace po komunálnych voľbách čakajú na zmeny, ktoré primátor Ftáčnik avizoval pred voľbami. Vedenie mesta podľa nich dodnes nepredložilo žiadny audit finančnej situácie mesta, a to napriek tomu, že práve poslanci rozhodujú o prostriedkoch mesta. „Vyzývame vedenie mesta, aby v čo najkratšom čase poskytlo poslancom a verejnosti relevantné informácie o finančnej situácií mesta vrátane záväzkov a neuhradených faktúr, ktoré k zodpovednému plneniu svojich povinností potrebujú," uvádza sa v ich spoločnom vyhlásení.

Mestskí poslanci upozorňujú, že Bratislava zostáva bez viceprimátorov, keďže primátor dodnes nepredstavil ani len návrhy, ktoré by zohľadňovali výsledky volieb do mestského zastupiteľstva. Rovnako neboli poslancom predložené ani nominácie do kontrolných orgánov podnikov s účasťou mesta, čím zostávajú vo funkciách nominanti minulého vedenia, ktoré sám primátor kritizoval.

„Rešpektujúc výsledok volieb primátora, žiadame ho, aby rešpektoval výsledok volieb poslancov mestského zastupiteľstva a adekvátne s nimi spolupracoval," uvádzajú poslanci za SDKÚ-DS, MOST-HÍD, KDH, SaS a OKS.

(brn)

Páčil sa vám článok?