Novozvolený starosta Ružinova zložil sľub

28.12.2010
0
Páčil sa vám článok?

Nový starosta bratislavského Ružinova Dušan Pekár zložil v pondelk na ustanovujúcom zasadnutí zastupiteľstva slávnostný sľub a prevzal osvedčenie o zvolení. Z rúk predsedu miestnej volebnej komisie osvedčenie prevzalo aj 25 novozvolených poslancov, ktorí zároveň do rúk nového starostu zložili poslanecký sľub.

Odchádzajúci starosta Slavomír Drozd poprial všetkým veľa zdravia a síl pre rozvoj Ružinova a spokojnosť všetkých obyvateľov. Poslancov čaká podľa neho veľa náročného, najmä v oblasti Štrkoveckého jazera.

Novozvolený starosta sa poďakoval odchádzajúcemu starostovi za jeho prácu a aj občanom za dôveru. Ružinov sa podľa Pekára neposunie o krok vpred, ak poslanci nepreukážu priamy prístup k riešeniu problémov. Pekár prisľúbil, že rokovania budú verejné a transparentné. Novozvolený starosta chce, aby zastupiteľstvo bolo otvoreným miestom pre akúkoľvek diskusiu aj kritiku, lebo kritika je to, čo posúva vpred. Ružinov bude podľa Pekára miestom, kde sa budú občania cítiť bezpečne, budú mať všetky služby, starosta bude ľudí počúvať a úrad im bude otvorený.

Starosta Ružinova bude mať plat 3000 eur

Poslanci bratislavskej mestskej časti Ružinov odsúhlasili starostovi Dušanovi Pekárovi mesačný plat 3000 eur. V diskusii k tomuto bodu poslanca Patrika Guldana zaujímalo, prečo bude mať práve starosta Ružinova najmenší plat zo všetkých ostatných starostov z iných mestských častí. Podľa zástupcu starostu Jána Buocika je starostov plat adekvátny a súčasne reflektuje stav finančnej situácie mestskej časti.

Poslanci na ustanovujúcom zastupiteľstve schválili aj členov návrhovej komisie, volebnej komisie, zástupcov starostu a členov miestnej rady. Členmi návrhovej komisie sú Daniela Šurinová, Martin Barkol a Peter Hrapko, členmi volebnej komisie sú Pavol Šmilňák, Mária Barancová a Martin Pener, zástupcami starostu sú Ján Buocik a Vladimír Sloboda. Za členov miestnej rady poslanci navrhli Martina Barkola, Viktóriu Jančošekovú, Danielu Šurinovú, Róberta Mullera a Josefa Ošlejšeka. Poslanec Patrik Guldan navrhol do komisie seba a Petra Hrapka, aby v tomto orgáne bol aspoň jeden člen opozície, keďže Guldan je nezávislý poslanec a Hrapko je poslancom za Smer-SZS-OK-SNS-SF. Poslanci ich však do miestnej rady nezvolili a členmi sa tak stali Ján Buocik, Vladimír Sloboda, Martin Barkol, Viktória Jančošeková, Daniela Šurinová, Róbert Muller a Jozef Ošlejšek.

(sita)

Páčil sa vám článok?