Starostka a poslanci v Karlovej Vsi zložili sľub

8.12.2010
0
Páčil sa vám článok?

Staronová starostka bratislavskej Karlovej Vsi Iveta Hanulíková zložila v utorok na ustanovujúcom zasadnutí zastupiteľstva slávnostný sľub a prevzala si osvedčenie o zvolení. Z rúk predsedu miestnej volebnej komisie si osvedčenie prevzalo aj 24 novozvolených poslancov, ktorí zároveň do rúk nového starostu zložili poslanecký sľub.

Novozvolená poslankyňa a zároveň šéfredaktorka Karloveských novín Daniela Schultzová svoj sľub zloží až na prvom riadnom pracovnom zasadnutí, po rozviazaní pracovného pomeru s miestnym úradom. Medzi novozvolenými poslancami, ktorí zložili poslanecký sľub bola aj spisovateľka a manželka ministra životného prostredia Petra Nagyová-Džerengová.

„V našich rukách bude ďalší osud mestskej časti, v našich rozhodnutiach sa odzrkadlí miera spokojnosti obyvateľov," uviedla staronová starostka mestskej časti. Hanulíková je presvedčená, že jej aj novým poslancom ide o spoločnú vec. „Dnes môže každý z nás rozmýšľať, čo považuje pre mestskú časť za najdôležitejšie. Budeme spojivom medzi miestnym úradom a občanmi," uviedla

Väčšinu v 25-člennom miestnom parlamente má koalícia SDKÚ-DS - SaS - Most-Híd - OKS, získala 13 kresiel. Koalícia Smer-SD - Strana zelených Slovenska - SNS - Slobodné fórum získala sedem kresiel. Tri miesta v zastupiteľstve získala Slovenská moderná spoločnosť, po jednom poslancovi má KDH a koalícia OK - Liga. V novozvolenom zastupiteľstve je 16 mužov a deväť žien, 22 poslancov zasadlo do miestneho zastupiteľstva prvýkrát.

O zástupcoch starostu, o miestnej rade a jej členoch či o výške platu starostu sa bude rokovať až na prvom riadnom pracovnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Predtým čaká ešte poslancov mimoriadne zastupiteľstvo, ktoré by malo byť 16. decembra o 14:00.

(sita)

Páčil sa vám článok?