Karlovka bez uzatvoreného účtu za rok 2009

2.12.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Karlova Ves zostáva naďalej bez uzatvoreného záverečného účtu za rok 2009. Ani včerajšie mimoriadne zasadnutie miestneho zastupiteľstva totiž nebolo uznášaniaschopné.

Jedným z hlavných bodov rokovanie pritom malo byť plnenie uznesenia, ktoré pred časom schválili samotní poslanci. Tí požiadali starostku Ivetu Hanulíkovú, aby splnila doteraz nesplnené uznesenie, v ktorom ju požiadali, aby do záverečného účtu mestskej časti doplnila aj chýbajúci výsledok z oblasti tepelného hospodárstva a aby zabezpečila odstránenie nedostatkov, ktoré vytkla audítorka vo svojej správe. Tá totiž skonštatovala, že pôvodne predložený záverečný účet mestskej časti nie je úplne pravdivý a informácia o hospodárení mestskej časti v roku 2008 a 2009 nie je relevantná. Záverečný účet je pritom okrem iného dôležitý aj pri príprave budúcoročného rozpočtu. "Navrhli to sami poslanci, je otázkou, prečo sa nedostavili," odpovedala Hanulíková na otázku agentúry SITA, ako vníma fakt, že ďalšie mimoriadne zastupiteľstvo s dôležitými bodmi nebolo uznášaniaschopné.

Podľa nej však bol dosť závažný aj materiál o zmene rozpočtu mestskej časti na rok 2010. "Myslím si, že to bol dosť závažný materiál, pretože počas celého roka nepristúpili (poslanci, pozn. SITA) na úpravu rozpočtu," konštatovala starostka. Niektoré časti rozpočtu boli podľa nej nadhodnotené a niektoré, napríklad rekonštrukcia Karloveského centra kultúry, ktoré sa má rekonštruovať, zasa podhodnotené. V zmysle zákona by mala starostka zvolať ďalšie rokovanie do 14 dní. Sama však priznáva, že rokuje s novými poslancami a s najsilnejším politickým klubom v budúcom zastupiteľstve o termíne ustanovujúceho miestneho zastupiteľstva. Nie je totiž vylúčené, že doteraz neprebrané body by sa mohli objaviť už pred novými poslancami, prípadne že by sa mimoriadne zastupiteľstvo zlúčilo s riadnym zastupiteľstvom.

(sita)

Páčil sa vám článok?