Drozd podal podnet pre volebnú kampaň Pekára

8.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovský starosta Slavomír Drozd postúpil na prešetrenie Ústrednej volebnej komisii a Okresnej prokuratúre v Bratislave zákonnosť predvolebnej kampane jeho protikandidáta Dušana Pekára. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca mestskej časti Maroš Smolec.

Podľa Drozda sa na reklamných zariadeniach umiestnených v mestskej časti a v niektorých médiách objavili bilbordové plagáty a plošné inzeráty s jeho podobizňou. Kandidát na starostu za koalíciu SDKÚ-DS - KDH - SaS - Most-Híd - OKS Dušan Pekár údajne použil Drozdovu podobizeň bez jeho súhlasu za účelom diskreditácie jeho osoby a poškodenie dobrého mena.

Pekár podľa Drozda prekročil hranicu etiky i zákona. "Zarážajúce je, že takúto neférovú a nečestnú kampaň organizuje práve kresťanský politik z KDH, ktorý by sa mal držať božích prikázaní a desatora. Jeho kampaň som dôkladne zdokumentoval a postúpil Ústrednej volebnej komisii a Okresnej prokuratúre Bratislava 2 na prešetrenie zákonnosti a vyvodenia dôsledkov z jej porušenia," uviedol Drozd.

Na sekretariáte Okresnej prokuratúry Bratislava 2 prijatie podnetu agentúre SITA potvrdiť nevedeli, prípadom by sa mal zaoberať prokurátor Slavomír Filipčík, ktorý by mal byť v práci v utorok. Drozd zároveň Pekára vyzval, aby s takýmito špinavými praktikami skoncoval, inak využije všetky relevantné právne prostriedky na ochranu svojej osobnosti súdnou cestou.

Pekár reaguje na Drozdovo podanie 

Podľa kandidáta na primátora Ružinova Dušana Pekára súčasný starosta Slavomír Drozd svojím podaním podnetu na prokuratúru ukázal, že nie je zvyknutý byť na očiach. Drozd postúpil na prešetrenie Ústrednej volebnej komisii a Okresnej prokuratúre v Bratislave zákonnosť Pekárovej predvolebnej kampane. Pekár podľa Drozda údajne použil jeho podobizeň vo svojej predvolebnej kampani bez jeho súhlasu za účelom diskreditácie jeho osoby a poškodenia dobrého mena.

„Neviem prečo je pán starosta Drozd nervózny, je predsa verejná osoba,“ uviedol Pekár. Podľa neho sa doteraz Drozd správal ako súkromná osoba. „Ľudia hovoria, že je neviditeľná osoba, funkciu nevykonával smerom k ľuďom, ale smerom k sebe,“ uviedol Pekár. Pekár prirovnal volebný súboj s Drozdom k súboju chaosu, ktorý predstavuje Drozd s poriadkom, ktorý predstavuje Pekár. „Ja chcem byť iný, chcem sa s ľuďmi stretávať, chcem byť otvorený a rozprávať sa. Chcem, aby bol Ružinov bezpečnejší, aby tu bolo viac pochôdzkarov, osvetlené parky a ulice, regulovaná výstavba, parkovanie, presun bezdomovcov z verejných miest,“ uviedol Pekár.

Drozd postúpil kampaň Ústrednej volebnej komisii a Okresnej prokuratúre Bratislava 2 na prešetrenie zákonnosti a vyvodenia dôsledkov z jej porušenia. Na sekretariáte Okresnej prokuratúry Bratislava 2 prijatie podnetu agentúre SITA potvrdiť nevedeli, prípadom by sa mal zaoberať prokurátor Slavomír Filipčík, ktorý by mal byť v práci v utorok.

(sita)

Páčil sa vám článok?