Ružinov futbalovému klubu dlh neodpustí

31.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov neodpustí Futbalovému klubu FC Artmedia Rapid Bratislava pohľadávku vo výške 57 948,20 eur. Poslanci miestneho zastupiteľstva totiž na svojom poslednom zasadnutí neschválili dohodu o urovnaní.

Návrh dohody o urovnaní, ktorú dostala mestská časť od futbalového klubu, považuje mestská časť za nevýhodnú, keďže by sa ňou vzdala práva na úroky z omeškania (47 990,20 eur) a zároveň by musela zaplatiť súdne trovy (9 958 eur).

Mestská časť poskytla futbalovému klubu v roku 2004 finančnú výpomoc 5 miliónov Sk na dobudovanie hracej plochy s umelou trávou a jej sprevádzkovanie s dobou návratnosti do 30. septembra 2004. Futbalový klub poskytnuté finančné prostriedky nevrátil do stanoveného termínu a požiadal o posunutie termínu splatnosti. Miestne zastupiteľstvo schválilo odklad splátky do 31. decembra 2005, no futbalový klub nevrátil peniaze ani v dodatočne stanovenom termíne. Na ďalšie výzvy miestneho úradu klub nereagoval.

Mestská časť podala na súd návrh na vydanie platobného rozkazu, v ktorom žiadala, aby súd zaviazal futbalový klub uhradiť pohľadávku vo výške 165 969, 59 eur, úrok z omeškania zo sumy vo výške 6 % ročne a súdny poplatok vo výške 9 958 eur. Na poslednom pojednávaní právny zástupca futbalového klubu požiadal súd o odročenie pojednávania za účelom rokovania s mestskou časťou o možnosti mimosúdneho urovnania sporu.

(sita)

Páčil sa vám článok?