Ružinovské školy sa zatiaľ zatepľovať nebudú

26.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

S prácami na zatepľovaní obvodových plášťov budov základných a materských škôl v bratislavskej mestskej časti Ružinov sa zatiaľ nezačne. Poslanci miestneho zastupiteľstva totiž stiahli návrh rozpisu prác a časového harmonogramu zateplenia z rokovania.

Návrh na stiahnutie materiálu z rokovania podala poslankyňa Viktória Jančošeková. „Nemali by sme pred komunálnymi voľbami rozhodovať o takých veľkých objemoch financií verejných prostriedkov,“ myslí si Jančošeková.

Mestská časť si na výmenu okien a zateplenie školských budov vzala úver šesť miliónov eur. Podľa poslanca Miloslava Hrádeka by mali o ďalších troch miliónoch eur rozhodovať tí, ktorí to budú v budúcnosti splácať. Podľa poslanca Dušana Pekára by budovy škôl potrebovali skôr vnútorné vybavenie - toalety, kanalizáciu, podlahové krytiny, nábytok, aby sa zvýšil komfort detí, a regulovanie kúrenia.

Mestská časť už v materských a základných školách vymenila okná. Elektronickými aukciami ušetrila na dodávateľoch stavebných prác na výmenu okien v školách 245 382,87 eura z obstarávacej ceny.

(sita)

Páčil sa vám článok?