Ružinov chce občanov informovať SMS-kou

16.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Miestny úrad v Ružinove sa chce priblížiť občanom informovaním prostredníctvom bezplatnej SMS. Ružinovská samospráva má v pláne v prípade záujmu občanov naštartovať projekt Komunálna esemeska.

V rámci neho by Ružinovčania, ktorí prejavia záujem, dostávali od miestneho úradu vybrané informácie formou bezplatnej SMS. Ružinovčanov by písomne alebo osobne požiadal miestny úrad o zaradenie do databázy pre zasielanie informatívnych SMS a obratom by ich dostávali.

Išlo by o informácie o službách občanovi, o športových, kultúrnych a spoločenských podujatiach, o situáciách ohrozujúcich zdravie a majetok občanov, dopravné informácie, upozornenia na termíny deratizácie, dezinfekcie a dezinsekcie, termíny a miesta pristavenia kontajnerov na nadrozmerný a zelený odpad, termíny a miesta konania volieb, pozvánky na verejné prerokovávania zámerov, poskytovanie sociálnych služieb a zmeny v organizácii práce miestneho úradu.

Mestská časť pripravila pre občanov anketu, aby zistila, či majú o takýto informačný systém záujem. Anketa sa nachádza na oficiálnej stránke mestskej časti www.ruzinov.sk a bude trvať do 10. novembra. Následne sa vyhodnotí. Záujemca môže aj osobne na MÚ v Kancelárii prvého kontaktu požiadať o zaregistrovanie do zoznamu osôb, ktoré budú komunálne SMS dostávať.

(sita)

Páčil sa vám článok?