V Ružinove v utorok o štúdii Mlynské Nivy-západ

27.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Urbanistická štúdia Mlynské Nivy - západ neprešla dvakrát v ružinovskom zastupiteľstve, tretíkrát ju starosta Slavomír Drozd predkladá v utorok 28. septembra 2010, jej súčasťou je aj komplex Harbour City. Územie, v ktorom sa nachádza navrhovaná výstavba, je medzi ulicami Mlynské Nivy a Prístavná.

Ide o osem objektov s maximálnou výškou 31 podlaží a hlavnou funkciou pre administratívu. Doplnkovými funkciami sú hotel, obchody, stravovanie, fitnes, jasle a materské školy.

"Investícia Harbour City zaberá stredný, najväčší urbanistický sektor v tomto páse. Celé územie okrem budovy Baumaxu je označované ako brownfield - územie opustených, nefunkčných, resp. vybúraných fabrík," uviedol Andrej Papp z ružinovského miestneho úradu. V územnom pláne mesta je podľa Pappa plocha určená ako stabilizované územie pre funkciu "celomestská a nadmestská občianska vybavenosť," čo už dnes nie je pravda.

"Je nespochybniteľné, že tu ide o rozvojové územie na okraji centrálnej mestskej oblasti, v ktorom sa hľadá optimálna intenzita zástavby," uviedol Papp. V území podľa neho došlo k zmene vlastníckych vzťahov a veľkoplošnej asanácii pre pripravovaný rozvoj novej výstavby. To bolo jedným z dôvodov na vypracovanie Urbanistickej štúdie zóny Mlynské Nivy - západ, ktorá má byť podkladom pre zmeny a doplnky územného plánu.

Urbanistická štúdia z mája 2008 navrhuje podľa Pappa podrobnú územnoplánovaciu reguláciu územia vrátane dopravnej obsluhy. V nesprávne vyznačenej funkčnej ploške v územnom pláne mesta ponecháva táto urbanistická štúdia ako stabilizované územie len okolie Baumaxu, zvyšnú časť delí na štyri rozvojové urbanistické sektory, ktorým navrhuje funkciu občianskej vybavenosti resp. zmiešaného územia bývania a občianskej vybavenosti. Zeleň pre tieto štyri sektory je navrhnutá v súbehu s Prístavnou ulicou ako parková plocha.

(sita)

Páčil sa vám článok?