Zrevitalizované námestie otvoria na dožinkoch

14.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Vajnory získala na revitalizáciu centrálneho námestia na Roľníckej ulici účelovú dotáciu 200 000 eur od bývalého ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja. Pre agentúru SITA to uviedol starosta Vajnor Ján Mrva.

Námestie sa revitalizuje od vjazdu pri miestnom úrade až po výjazd za sochou svätého Floriána v smere na Čiernu vodu. Revitalizácia prebieha od začiatku júna a mala by končiť 28. augusta slávnostným otvorením na Vajnorských dožinkoch. Mestská časť získala na revitalizáciu podľa Mrvu účelovú dotáciu 200 000 eur od bývalého ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja, časť získala od sponzorov a použité boli aj vlastné prostriedky mestskej časti.

"Súčasné, teda už bývalé nevzhľadné a špinavé asfaltové parkovisko, námestie plné stojatej dažďovej vody lemované škaredými žltými dopravnými prekážkami popri Roľníckej ulici sa zmení na park plný stromov s úhľadnými chodníkmi a zákutiami s lavičkami," uviedol Mrva. Novou dominantou námestia by sa architektonicky mala stať socha sv. Floriána, ktorá je na námestí už 150 rokov. "Postupne obnovíme aj starú dedinskú studňu. Celé námestie nadobudne iný vzhľad a bude prínosom pre našu okrajovú mestskú časť Bratislavy, ktorá si chce i naďalej zachovať atmosféru dediny v meste," uviedol Mrva.

(sita)

Páčil sa vám článok?