Vyplácanie finančných dotácií kríza zastavila

4.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Finančná kríza sa dotkla všetkých samospráv, petržalská preto dokonca dočasne pozastavila poskytovanie účelových finančných dotácií pre aktivity neziskových organizácií či právnických osôb, ktoré pôsobia na území mestskej časti.

„K tomuto mimoriadnemu kroku musel pristúpiť úrad na základe kritického vývoja verejných financií za ostatné tri mesiace. Odblokovanie poskytovania dotácií závisí od ďalšieho vývoja príjmov samosprávy, pričom vedenie miestneho úradu vykonáva denný monitoring stavu rozpočtu. Z dôvodu krízového riadenia je v týchto dňoch dočasne pozastavené aj poskytovanie jednorazových finančných výpomocí pre sociálne odkázaných občanov,“ informoval hovorca mestskej samosprávy Ľubomír Andrassy.

O nenávratnú finančnú dotáciu požiadalo v roku 2009 úrad 95 subjektov v celkovej výške 104-tisíc eur. „Na základe odborného posúdenia žiadostí v komisiách miestneho zastupiteľstva bolo nakoniec pridelených 25 234 eur pre 76 žiadateľov. Priemerná výška dotácie sa vlani pohybovala na úrovni 516 eur,“ dodal Ľ. Andrassy.

(mm)

Páčil sa vám článok?