V Ružinove budú v 9 obvodoch voliť 25 poslancov

6.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej mestskej časti Ružinov budú môcť občania pre volebné obdobie 2010-2014 voliť 25 poslancov v deviatich volebných obvodoch. Schválili to dnes poslanci na miestnom zastupiteľstve.

Občania budú voliť vo volebných obvodoch Nivy, Starý Ružinov, Ružová dolina, Trávniky, Pošeň, Prievoz, Štrkovec, Ostredky a Trnávka. „Mne išlo hlavne o tých deväť obvodov, aby to nebolo dávané do veľkých blokov, ale aby mali občania konkrétnu znalosť o tom človeku, ktorého volia,“ uviedol starosta Ružinova Slavomír Drozd.

Starosta navrhoval znížiť počet poslancov zo súčasných 31 na 15, hlasovaním však prešiel návrh poslanca Patrika Guldana, ktorý navrhol 25 poslancov. „Mne neprekáža, že bude 25 poslancov, ja som iba chcel upriamiť pohľad na to, že 15 a 25 poslancov je naozaj dosť veľký rozdiel, keď už tu rozprávame o šetrení,“ uviedol Drozd.

Počet poslancov v miestnom zastupiteľstve stanovuje zákon na základe počtu obyvateľov v mestskej časti. Počet obyvateľov k 31. decembru 2009 bol podľa Štatistického úradu v Bratislave 71 802 obyvateľov, čo predstavuje 15 až 25 poslancov.

(sita)

Páčil sa vám článok?