Bratislava v tomto roku výrazne opeknie

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

O najdôležitejších úlohách týkajúcich sa života mesta, ktoré pred bratislavskou samosprávou stoja v tomto roku, sme sa pozhovárali s primátorom Bratislavy Andrejom ĎURKOVSKÝM.

- Z hľadiska investícií mesta to bude rok zameraný na ďalšie zlepšovanie dopravnej situácie a sociálneho zabezpečenia našich spoluobčanov. V tomto roku by tiež mala začať výstavba minimálne dvoch dlho očakávaných investičných zámerov na dunajskom nábreží, ktoré zatraktívnia celkovú tvár Bratislavy, rozšíria mestské centrum a prinesú nové pracovné a podnikateľské príležitosti, ako aj priestor pre kultúru, zábavu, šport a oddych. Z ľudského hľadiska by som si želal, aby sme sa po celý rok riadili schopnosťou počúvať a porozumieť si navzájom. Pretože mesto bez svojho „ľudského hlasu“ stráca to, čo je pre jeho zmysluplnú existenciu prvoradé a fundamentálne.

Ktoré z tohtoročných úloh týkajúcich sa života mesta považujete za najdôležitejšie?

- Predovšetkým skvalitnenie verejnej dopravy. Schválený rozpočet vytvoril predpoklady na čiastočnú obnovu vozového parku MHD, čo by mali najneskôr v druhej polovici roku pozitívne pocítiť cestujúci, najmä v Devínskej Novej Vsi a na Dlhých Dieloch. Mesto tiež dokončí viaceré dopravné stavby, rekonštrukcie komunikácií, električkovej trate Kollárovo námestie – Kapucínska a ďalších cestných svetelných signalizácií. V záujme zlepšenia stavu verejného poriadku tiež rátame s najvyšším nárastom počtu mestských policajtov od jej vzniku, celkom o vyše 220, čo by konečne umožnilo reálne fungovanie okrskového systému.

Podarí sa realizovať program priorít rozvoja mesta na roky 2004 - 2006?

- Musí sa podariť, veď od realizácie viacerých úloh tohto programu závisí kvalita života mnohých Bratislavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta. Samozrejme, v programe sú aj také úlohy, ktorých časová náročnosť presahuje toto volebné obdobie, napríklad výstavba rýchloelektričkovej trate do Petržalky. Na druhej strane, mesto v tomto roku výrazne opeknie vďaka realizácii takých projektov, ako sú rekonštrukcie Starej Radnice, Klarisiek, mestskej priekopy či Železnej studničky.


Zhováral sa Juraj Handzo
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?