Ružinov je stále v rozpočtovom provizóriu

22.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Starosta bratislavského Ružinova Slavomír Drozd (Smer-SD) na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva opäť stiahol návrh prerokovania rozpočtu na tento rok. Mestská časť tak ešte stále funguje v rozpočtovom provizóriu.

Niektorí poslanci miestneho zastupiteľstva sú konaním starostu znepokojení, o plánovanom návrhu chceli diskutovať. Poslankyňa Viktória Jančošeková (SDKÚ) vyjadrila znepokojenie nad tým, že už štvrtý rok počas volebného obdobia starostu nie je rozpočet ako najdôležitejší materiál roka prijímaný včas, teda v novembri a decembri predošlého roka.

"Vyvoláva to vo mne pocity, že pán starosta sa absolútne nestará o to, či bude mať táto mestská časť riadne prijatý rozpočet a mám taký pocit, že to chce takto potiahnuť až do komunálnych volieb," uviedla Jančošeková. Starosta plánuje rozpočet predložiť na najbližšom zastupiteľstve, ktoré by malo byť 3. júla. "Predložím ho znova na najbližšom zastupiteľstve. Z tohto je zrejmé, že ja ani úrad neodďaľuje schválenie rozpočtu," uviedol Drozd.

Podľa starostu je rozpočet hotový, predložil ho už v apríli. "Vtedy ho stiahli poslanci opozície z dôvodu potreby ďalšieho stretnutia politického grémia," uviedol Drozd. Podľa Jančošekovej sa k rozpočtu konalo šesť politických grémií, skončili však bez nejakých záverov. "Pán starosta si zapísal to, čo sa pripomienkovalo, ale už na tom ďalšom grémiu sme začínali akoby opäť odznova," uviedla Jančošeková. "Nové požiadavky som sa snažil zakomponovať do návrhu. Ani takto upravenému rozpočtu nevyjadrili podporu," uviedol Drozd.

Návrh rozpočtu by mal byť podľa starostu mestskej časti jedným z bodov najbližšieho zasadnutia miestneho zastupiteľstva.

(sita)

Páčil sa vám článok?