Ružinov zverejní na webe aj obsahy zmlúv a faktúr

18.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Ružinov bude na svojej internetovej stránke uverejňovať nielen zoznamy, ale aj obsah zmlúv a faktúr. Na dnešnom zastupiteľstve to jednomyseľne odsúhlasili poslanci miestneho zastupiteľstva. Na internete by tak mali byť zverejnené zmluvy a faktúry, ktoré mestská časť uzavrela po 1. máji.

Proti zverejňovaniu obsahov zmlúv a faktúr na internete bol starosta mestskej časti Slavomír Drozd, podľa ktorého by sa niektorí zmluvní partneri mohli obrátiť na generálneho prokurátora.

„Je to dobrá myšlienka, ale nedotiahnutá do konca. Nedám podpis niečomu, čo nie je v súlade s právnymi normami,“ uviedol Drozd. Podľa poslanca Dušana Pekára musia zmluvní partneri súhlasiť so zverejňovaním zmlúv, inak s nimi mestská časť uzatvárať zmluvy nebude. Drozd tvrdí, že je takáto podmienka určitou diskrimináciou zmluvných partnerov.

Poslanci už pred časom schválili, že na internete budú zverejňované všetky zmluvy. Starosta Slavomír Drozd však uznesenie nepodpísal, odôvodňoval to nevykonateľnosťou uznesenia a finančnými dôvodmi.

Okrem toho vedenie mestskej časti argumentovalo aj tým, že kontrolu vykonáva miestny kontrolór, ktorý môže kontrolovať aj neverejné zmluvy. Ak by niekto mal záujem o nejaké informácie, môže o ne požiadať v rámci zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Do zastupiteľstva bol následne predložený ďalší návrh v súvislosti so zmluvami, nemal však potrebnú trojpätinovú väčšinu.

(sita)

Páčil sa vám článok?