Ihrisko na Ondrejovovej ulici čaká revitalizácia

6.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Detské ihrisko na Ondrejovovej ulici v bratislavskom Ružinove čaká revitalizácia. Jeho obnova by mala pozostávať z výmeny hracích prvkov, úpravy okolia pieskoviska a doplnenia mobiliáru, teda lavičiek, košov a informačnej tabule.

Podľa hovorcu mestskej časti Maroša Smolca sú práce naplánované na máj alebo jún, trvať by mali približne dva týždne. Na obnovu ihriska by mala dať vláda dotáciu vyše 10-tisíc eur, finančne sa však bude spolupodieľať aj mestská časť. Tá by na to mala v rozpočte vyčleniť minimálne 6658 eur.

"Ihrisko bolo vybrané hlavne z dôvodu, že mestská časť má vzťah k pozemku pod ihriskom, čo bolo jednou z podmienok na získanie dotácie z úradu vlády na spolufinancovanie rekonštrukcie ihriska. V neposlednom rade aj to, že je to využívaná, trávnatá, ohradená plocha," povedal pre agentúru SITA Smolec.

Mestská časť má v súčasnosti 38 detských ihrísk a 32 pieskovísk. Doteraz sa samospráve podarilo zrekonštruovať deväť z nich, nevyhnutnou obnovou by však mali prejsť všetky. Takmer všetky boli totiž budované v rámci akcie Z. Tá podľa referentky životného prostredia miestneho úradu Adriany Rafayovej súvisí s hromadným budovaním sídlisk v 70-tych a 80-tych rokoch minulého storočia. Vtedy boli ihriská budované ako občianska vybavenosť. V súčasnosti už nezodpovedajú platným slovenským ani európskym normám a treba ich preto opraviť.

(sita)

Páčil sa vám článok?