Bývalá starostka sa chyby nedopustila

5.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bývalá starostka mestskej časti Vajnory Anna Zemanová odmieta, že by sa dopustila chyby v súvislosti s výstavbou v zóne Čierna voda - Triblavina, ako naznačuje súčasný starosta Ján Mrva.

Reagovala tak na rozhovor s vajnorským starostom v Bratislavských novinách (BN 7/2010).

Na otázku, či nebolo chybou, keď bývalá starostka mestskej časti v minulosti súhlasila s výstavbou v zóne Čierna voda - Triblavina, starosta Ján Mrva uviedol: „Rozhodne to bola chyba a veľká. Povedala nám, že jej súhlasné stanovisko vznikalo po sérii osobných rokovaniach s investorom. Že o tom nevedela naša komisia výstavby, ani miestne zastupiteľstvo, nepoprela. Mrzí ma to o to viac, že bývalá starostka sa hrdí vzťahom k životnému prostrediu a ochrane prírody. Ani teraz sa však nevyslovila proti mestskému charakteru zástavby územia.“

Anna Zemanová v reakcii na toto tvrdenie upozorňuje, že súhlas alebo nesúhlas s výstavbou v obci Chorvátsky Grob udeľuje príslušný stavebný úrad alebo obec Chorvátsky Grob, nie mestská časť Bratislava - Vajnory ani starosta Vajnor. V čase jej starostovania sa mestská časť Vajnory vyjadrila súhlasne k návrhu územného plánu obce Chorvátsky Grob, avšak po zapracovaní jej dôrazných pripomienok a splnení podmienok predovšetkým v oblasti dopravy a životného prostredia.

„V súčasnosti prerokúvaný materiál, o ktorom hovorí terajší starosta v rozhovore pre Bratislavské noviny, je ďalšou etapou územného plánovania, ide o Územný plán zóny Chorvátsky Grob, Čierna voda-Triblavina. Ide teda o úplne inú etapu územného plánovania, ktorá v čase môjho starostovania ešte neexistovala,“ tvrdí A. Zemanová.

Preto sa dnes už bývalá starostka v tom čase nemohla k územnému plánu zóny vyjadrovať, prípadne sa dopustiť nejakej chyby.

(brn)
Páčil sa vám článok?