Vnútrobloky samospráva prenajme obyvateľom

21.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Staré Mesto prenajme vnútroblokové priestory na Blumentálskej a Šancovej občianskym združeniam. Schválili to včera poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Mestská časť chce vnútrobloky prenajať na dobu neurčitú za jedno euro.

O prenájom vnútroblokového priestoru na Blumentálskej má záujem občianske združenie Blumentál, o priestor na Šancovej občianske združenie Vnútroblok Slávia.

Niektorým poslancom sa suma na prenájom vnútroblokov zdala nevýhodná a v rozpore so sumou, ktorú by za užívanie vnútrobloku mohli nájomníci získať napríklad vytvorením parkovacích miest. „Neviem, kto je to občianske združenie Blumentál, nech nám predložia nejaký konkrétny projekt, čo tam chcú urobiť,“ vyjadrila sa v diskusii poslankyňa Bohdana Machajová.

Starosta mestskej časti Andrej Petrek by však situáciu vnútroblokov riešil rád aj bez projektu. „Hlavné mesto prenieslo správu vnútroblokov na nás, občianske združenia sa uchádzajú o určitú zodpovednosť, ktorú chcú niesť,“ uviedol. Podľa poslanca Radoslava Števčíka si treba vážiť občanov, ktorí sa chcú starať o verejné priestranstvo vo svojom okolí a nemalo by sa im v tejto iniciatíve brániť.

(sita)

Páčil sa vám článok?