Poslancom sa nepáči posudzovanie projektov

20.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Poslancom bratislavského Starého Mesta sa nepáčia postupy komisie sociálnej, zdravotnej a rodiny, ktorá posudzuje a odporúča projekty pre dotácie z rozpočtu mestskej časti. Viacerí poslanci sa tak vyjadrili na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Podľa poslanca Mareka Čambala by malo byť stanovené vnútorné členenie dotačnej politiky. Viacerí z poslancov vystúpili proti dotáciám pre zariadenie Logopedia, s. r. o. sídliace na Šustekovej ulici.

Podľa poslankyne Halky Ležovičovej "Staré Mesto nemá čo prispievať na projekty, ktoré sú mimo územia Starého Mesta“. Navyše ide podľa nej o bežné zdravotnícke zariadenie.

„To by sme mohli takýmto spôsobom podporovať všetky zdravotnícke zariadenia,“ uviedla.

„Komisie by mali nakladať s peniazmi veľmi hospodárne a nemali by ísť na projekty, ktoré presahujú hranice Starého Mesta,“ pridal sa poslanec Radoslav Števčík. Poslanci návrh na poskytnutie dotácie vo výške 850 eur na logopedické centrum pre deti neschválili.

V rozpočte na rok 2010 bolo na poskytovanie dotácií vyčlenených 23 tisíc eur. Z toho na dotácie v sociálnej oblasti 14 tisíc eur, na kultúru tritisíc eur, na školstvo a šport tritisíc eur a životné prostredie tritisíc eur.

Mestská časť Bratislava-Staré Mesto v súlade s rozpočtovými pravidlami poskytuje dotácie v zmysle všeobecne záväzného nariadenia, podľa ktorého jednotlivé žiadosti posudzujú príslušné komisie, navrhujú, ktoré projekty odporúčajú podporiť a ako finančnou čiastkou.

(sita)

Páčil sa vám článok?