Park Andreja Hlinku sa bude revitalizovať o rok

12.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Park Andreja Hlinku v bratislavskom Ružinove mestská časť plánuje revitalizovať budúci rok. Uviedol to hovorca mestskej časti Maroš Smolec.

Podľa Smolca mestská časť vyčlenila z rozpočtu financie na projektovú dokumentáciu, pre súčasnú ekonomickú situáciu však tento rok peniaze na revitalizáciu vyčlenené nebudú. Mestská časť sa v prvom rade usilovala získať pod svoju správu pozemok pod parkom od magistrátu, čo sa udialo v marci. Ružinovská samospráva sa podľa Smolca chce obrátiť na EÚ a žiadať prostriedky z eurofondov. Náklady na obnovu odhaduje Smolec na jeden až jeden a pol milióna eur.

V rámci rekonštrukcie parku Andreja Hlinku by sa mali opraviť zničené chodníky a nahradiť veľkoplošnou dlažbou, ktorá odoláva počasiu. Lavičky by sa vymenili v celom parku. Zrekonštruovali by sa aj všetky betónové steny, fasády, obrubníky, ako aj osvetlenie.

Kompletne by sa revitalizovala zeleň – orezali stromy a zrevitalizovali trávniky. V okolí parku by sa mohla vybudovať korčuliarska dráha pre inline korčule, vo vnútri parku čajovňa, kaviareň alebo čitáreň.

(sita)

Páčil sa vám článok?