Zmluvy a faktúry na internete zverejnené nebudú

9.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestského zastupiteľstva mestskej časti Ružinov neprijali uznesenie o zverejňovaní všetkých zmlúv a faktúr na internete. Na schválenie uznesenia bolo potrebných 19 hlasov, za schválenie uznesenia hlasovalo 18 poslancov.

"Som prekvapená, že poslanci, ktorí predtým hlasovali za schválenie, s tým dnes mali problém," uviedla predkladateľka uznesenia, poslankyňa za poslanecký klub SDKÚ-DS Viktória Jančošeková. Poslankyňa sa domnieva, že niekomu vyhovuje, že faktúry nebudú zverejnené.

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva zo dňa 26. januára bolo uznesenie o zverejňovaní všetkých zmlúv a faktúr na internete prijaté väčšinou poslancov, ale starosta mestskej časti Slavomír Drozd uznesenie nepodpísal.

"Nepodpísal som toto uznesenie, lebo v dokumente nebolo uvedené, o aké vysoké faktúry a za ktoré obdobie pôjde. Neboli tam vyšpecifikované viaceré veci. Navyše by sa tým úrad zahltil prácou, ktorá je zbytočná."

S tým nesúhlasil poslanec poslaneckého klubu SDKÚ-DS Martin Barkol, podľa ktorého "elektronické zverejňovanie funguje v iných mestských častiach bez nejakého zahlcovania úradu". Poslanecký klub SDKÚ-DS argumentuje, že zverejňovanie faktúr a zmlúv na internete je pozitívny krok k zvýšeniu transparentnosti samosprávy pre občanov. Zároveň to považujú za účinný spôsob kontroly hospodárenia mestskej časti a nakladania s verejnými financiami.

Drozd tvrdí, že nemá problém s transparentnosťou, na čo Jančošeková reagovala slovami "neverím, že to pán starosta myslí s úradom v zmysle transparentnosti".

(sita)

Páčil sa vám článok?