P. Matúška vraj nerešpektuje Ústavný súd SR

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Z nedostatku rešpektu k Ústavnému súdu SR i jeho rozhodnutiam obviňuje petržalský miestny úrad víťazného kandidáta na post miestneho starostu Petra Matúšku.

Ten sa totiž opakovane deklaruje ako starosta Petržalky a vyzval úradujúcu zástupkyňu starostu Vieru Kimerlingovú, aby mu úrad starostu odovzdala. Zatiaľ stále platí predbežné opatrenie ústavného súdu, podľa ktorého nemá miestna volebná komisia vydať P. Matúškovi osvedčenie o víťazstve vo voľbách, čiže ani nemôžu nasledovať ďalšie kroky, ktoré treba naplniť na to, aby bol vo funkcii právoplatne. Naopak V. Kimerlingová má na zotrvanie v zástupcovskom úrade zatiaľ plnú podporu v zákone. To aj odpovedal petržalský miestny úrad P. Matúškovi na jeho výzvu.

Otázne je, či sa v dohľadnom čase petržalská hádanka vyrieši. Onedlho sa totiž začnú na ústavnom súde letné prázdniny. Keďže je súd viazaný termínmi, je možné, že o prípade bude môcť rozhodovať až po nich. Od poslednej Matúškovej výzvy sa nič nedeje, úrad pokračuje v práci podľa dlhodobého plánu.

Páčil sa vám článok?