K rozdeleniu kompetencií ešte nedošlo

16.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Mestská rada Bratislavy prerokovala návrh dodatku štatútu mesta k rozdeleniu kompetencií medzi hlavné mesto a mestské časti podľa zákona o prechode niektorých pôsobností z orgánov štátnej správy na obce a na vyššie územné celky.

Ide o rozdelenie kompetencií v oblasti zriaďovania a prevádzkovania škôl, stavebného zákona, výrubu drevín a zdravotníckych a sociálnych zariadení. Mestská rada neodporučila mestskému zastupiteľstvu tento materiál schváliť, pretože mestské časti vidia veľa nedopovedaných otázok.

Členovia mestskej rady sa zaoberali aj návrhom dodatku štatútu hlavného mesta v ktorom jeho predkladateľ, starosta mestskej časti Lamač, žiadal o zaradenie Lamača medzi malé mestské časti. Zmenou zaradenia by Lamač získal zvýšenie finančného podielu na výnose dane z príjmov fyzických a právnických osôb a z cestnej dane z doterajších 20 na 55 percent. Tak by sa podľa lamačského starostu Ľubomíra Plaia aspoň čiastočne zmiernila kritická finančná situácia mestskej časti. Mestská rada tento návrh podporila a odporučila ho mestskému zastupiteľstvu na schválenie.

Rokovanie mestského zastupiteľstva bude vo štvrtok 6. decembra.

(brn)

Páčil sa vám článok?