Petržalke sa inšpektori vyplácajú, ušetrili 20 000 eur

3.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Takmer tisíc priestupkov odhalili v druhom polroku 2009 štyria petržalskí inšpektori verejného poriadku. Najčastejšie (v 626 prípadoch) išlo o znečistenie priestranstva v okolí kontajnerových stanovíšť, v 137 prípadoch o nerešpektovanie podmienok držania psov a v 79 prípadoch o výskyt starých, nepojazdných motorových vozidiel na verejných parkoviskách.

„Majitelia, správcovia dotknutých nehnuteľností na základe upozornení inšpektorov priebežne dočisťovali kontajnerové stojiská a na ich náklady bol odvezený veľkorozmerný odpad s hmotnosťou viac ako 1200 ton. Týmto krokom sa podarilo samospráve ušetriť 20-tisíc eur. V období od júla do decembra 2009 vyzvali inšpektori 79 majiteľov vozidiel, aby odstránili „autovrak“ z verejného parkoviska. V 35 prípadoch vykonal nápravu samotný majiteľ starého vozidla, v 44 prípadoch bolo nepojazdné auto odstránené až na základe úradného rozhodnutia mestskej časti,“ informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Pilotný projekt spustila petržalská samospráva v závere roku 2008, pričom v prvej etape pôsobili v teréne dvaja inšpektori. V júni 2009 pribudli ďalší dvaja, ktorí pracujú vonku každý pracovný deň a monitorujú Lúky, Dvory, Háje, Ovsište.

„Z praktického hľadiska ide napríklad o kontrolu rešpektovania platných nariadení súvisiacich s ochranou životného prostredia (výrub stromov, kosenie trávy), čistoty pri kontajnerových stojiskách, stavu verejného osvetlenia či podmienok držania psov. Počas zimných mesiacov vo zvýšenej miere kontrolujú plnenie povinností správcov pri odstraňovaní snehu, námrazy z chodníkov, verejných komunikácií,“ dodal Ľubomír Andrassy.

(mm)

Páčil sa vám článok?