V stredu Deň otvorených dverí u starostu Ftáčnika

26.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej Petržalky môžu po prvýkrát v tomto roku – v stredu na miestnom úrade na Kutlíkovej ulici osobne navštíviť starostu Milana Ftáčnika bez toho, aby mali vopred dohodnutý termín stretnutia.

Ako informoval tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy, občania môžu navštíviť kanceláriu starostu od 15:00 do 17:00.

"Projekt Dňa otvorených dverí pokračuje bez prerušenia už štvrtý rok, pričom každý mesiac v roku 2010 bude kancelária starostu otvorená pre občanov, ktorí majú záujem vyjadriť svoj názor na každodenný život v mestskej časti, chcú dať pripomienky k fungovaniu petržalského úradu alebo potrebujú poradiť, pomôcť zo strany miestnej samosprávy v sociálnej, bytovej otázke," uviedol.

Projekt dňa otvorených starostových dverí funguje v petržalskej samospráve od začiatku roka 2007. Za tri roky využilo podľa Andrassyho túto formu komunikácie 277 obyvateľov mestskej časti.

"V porovnaní s predchádzajúcim obdobím sa záujem občanov zvýšil takmer o polovicu," konštatoval. Vlani navštívilo starostu 121 ľudí, v roku 2008 to bolo 67 ľudí. Projekt najčastejšie využívajú Petržalčania, ktorí sa zaujímajú o získanie nájomného obecného bytu alebo o projekty podporujúce aktivity smerujúce k zvýšeniu čistoty a poriadku na verejných priestranstvách.

(sita)

Páčil sa vám článok?