V Ružinove sa vlani narodilo viac detí

13.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove sa vlani narodilo 2 689 detí, z toho 772 s trvalým pobytom v tejto mestskej časti. Rok predtým sa v Ružinove narodilo 2 620 detí, z toho ružinovských detí bolo 607.

"Verím, že pozitívny nárast je výsledkom toho, že Ružinov je vhodné miesto pre mladé rodiny a ich deti. Mestská časť realizuje dlhodobo aktívnu podpornú politiku pre túto časť obyvateľstva – teda pre mladé rodiny s deťmi,“ reagoval starosta Ružinova Slavomír Drozd.

Podľa hovorcu mestskej časti Maroša Smolca má takýto trend dlhotrvajúci charakter a je predpoklad, že bude pokračovať. Preto ružinovská samospráva začala už v roku 2008 s rozširovaním kapacít pre deti predškolského veku v materských školách. V roku 2009 kompletne zrekonštruovala Materskú školu (MŠ) Piesočná a rozšírila kapacity v MŠ Stálicová a Haburská. Pokračovať chce aj v tomto roku rekonštrukciami školských objektov.

Medzi najčastejšie mená detí v Ružinove v roku 2009 patrili podľa Smolca chlapčenské mená Jakub, Filip, Samuel a dievčenské Sofia, Simona, Hana. Rodičia pomenovali svojich synov aj exotickými menami ako Semir, Jeremy, Timor, Nimrod, Nare a dievčatká Réka, Dalma, Jerina, Zara, Hendrika.

(sita)

Páčil sa vám článok?