Staré Mesto opäť podporí verejnoprospešné projekty

8.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Staré Mesto podporí aj v tomto roku verejnoprospešné projekty, informovala staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová. V tohtoročnom rozpočte vyčlenila miestna samospráva na sociálnu oblasť 14-tisíc eur.

Po tritisíc eur by sa malo investovať do životného prostredia, rovnaká čiastka by mala smerovať aj do kultúry ako aj na podporu školstva a športu.

O dotáciu môžu požiadať právnické osoby, napríklad spoločenstvá vlastníkov bytov, správcovia domov, nadácie, občianske združenia či neziskové organizácie, ktorých zakladateľom však nie je mestská časť.

O dotáciu sa tiež môžu uchádzať fyzické osoby či podnikatelia s trvalým pobytom alebo sídlom v mestskej časti. Projekty by mali byť podľa hovorkyne zamerané najmä na sociálnu pomoc a humanitárnu starostlivosť, ochranu ľudských práv a základných slobôd či zdravia obyvateľstva, vzdelávanie, šport, na ochranu, podporu a rozvoj duchovných a kultúrnych hodnôt či ochranu životného prostredia.

"Dotácie nie je možné poskytnúť politickým stranám a hnutiam," zdôraznila Kopřivová.

Tlačivo na podanie žiadosti je k dispozícii v podateľni miestneho úradu na Vajanského nábreží. Informácie o podávaní žiadostí nájdu záujemcovia aj na internetovej stránke mestskej časti www.staremesto.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?