Mesto finišuje s prípravou svojho rozvoja

16.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto finišuje na príprave dokumentu Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja na roky 2010 - 2020 a návrhu Strategickej vízie Bratislavy a globálnych cieľov pre jednotlivé strategické témy rozvoja.

Za strategické témy rozvoja mesta boli vybrané tie, ktoré sú navzájom previazané, nie sú medzi nimi jednoznačné hranice a zahŕňajú ekonomické aj sociálne aspekty.

Členovia hlavnej plánovacej skupiny identifikovali strategické témy rozvoja pre obdobie 2010 - 2020 a to: Bratislava - nadregionálne centrum, Znalostná ekonomika, Kvalita života, Kvalita životného prostredia a mestského priestoru, Doprava a technická infraštruktúra a Správa a riadenie mesta.

Ambíciou pripravovaného rozvojového programu Bratislavy je vytvoriť organizačne aj finančne realizovateľný program s maximálnou podporou všetkých zainteresovaných partnerov, vrátane samospráv jednotlivých mestských častí.

Dokument obsahuje aj návrh Strategickej vízie a globálnych cieľov. Okrem iného sa v ňom konštatuje, že Bratislava chce byť mestom, ktoré vytvára podmienky na trvalo udržateľný rozvoj kvality života. Mesto chce mať dokument hotový najneskôr do 31. mája 2010. Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja bude po odborných a verejných diskusiách predložený mestskému zastupiteľstvu na schválenie pravdepodobne v júni 2010.

(rob, brn)
Páčil sa vám článok?