Miestni poslanci o štúdii zóny Mlynské nivy-západ

23.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Návrhom urbanistickej štúdie zóny Mlynské nivy-západ by sa mali zaoberať poslanci bratislavského Ružinova na utorkovom zasadaní zastupiteľstva. Urbanistická štúdia by mala slúžiť ako územno-plánovací podklad pre spracovanie územných plánov zón či zmeny v územnom pláne mesta, mala by zabrániť ďalšiemu zahusťovaniu v tejto mestskej časti.

Ide o územie vymedzené ulicami Prievozská, Bajkalská, Plynárenská a Prístavná, kde by mohla vzniknúť nová štvrť. Štúdiou sa poslanci zaoberali už v máji, neodsúhlasili ju však. Viacerí poslanci vyčítali štúdii málo zelene ako aj to, že pri takej bytovej zástavbe a polyfunkcii sa nerieši vybudovanie žiadnej školy.

Na programe je návrh rozpisu prác a časového harmonogramu revitalizácie základných a materských škôl v mestskej časti, návrh všeobecne záväzného nariadenia o pravidlách pri stavebných, rekonštrukčných a udržiavacích prácach či návrh na vyradenie dlhodobého hmotného majetku ružinovského domova seniorov a materskej školy na Bancíkovej 2. Poslanci by sa mali zaoberať aj návrhom kandidátov na funkciu prísediacich Okresného súdu Bratislava II na funkčné obdobie rokov 2010 až 2013.

(sita)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie