Petržalčania sa sťažovali najmä na zeleň a dopravu

26.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej Petržalky sa v tomto roku najčastejšie sťažovali na znečisťovanie životného prostredia a na dopravu, uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. Občanom sa nepáčilo najmä hromadenie odpadu v okolí kontajnerových stojísk, na jar a na jeseň upozorňovali na nepokosenú trávu v niektorých lokalitách.

V prípade dopravy sa sťažnosti týkali hlavne zaparkovaných áut na chodníkoch či chýbajúcich prístreškov na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Podnety sa nevyhli ani občianskemu spolunažívaniu. Podľa Andrassyho sa sťažovali najmä na susedov, ktorí rušili nočný pokoj.

"Petíciami vyjadrili občania nesúhlas s umiestnením neštátneho zdravotného zariadenia na Vyšehradskej ulici a výstavbou oplotenia okolo súkromného gymnázia Mercury na Zadunajskej ulici," doplnil Andrassy.

Počas prvých šiestich mesiacov tohto roka zaevidoval miestny úrad celkovo 54 sťažností a tri petície. Z uvedeného počtu bolo 13 sťažností podaných elektronicky, čo je takmer 50-percentné zvýšenie oproti rovnakému obdobiu v roku 2008. Po vecnom posúdení zaevidovaných sťažností bolo 18 sťažností a jedna petícia vyhodnotených ako neopodstatnené, v 12 prípadoch bol spis so sťažnosťou odstúpený kompetentnej verejnej inštitúcii – mestskej polícii, magistrátu či dopravnému podniku.

Miestny kontrolór sa následne zaoberal komplexnou kontrolou dodržiavania lehôt vybavovania sťažností, ako aj pravidiel ich prijímania, evidencie a prešetrovania. 51 podnetov bolo vybavených v riadnom termíne, teda do 30 dní, pri dvoch sťažnostiach bol termín pre komplikovanejšie posudzovanie vecnej stránky sťažnosti predĺžený na 60 dní, v jednom podaní došlo z technických problémov k nedodržaniu zásad konania o sťažnostiach – úrad v tomto prípade neoznámil sťažovateľovi predĺženie lehoty.

(sita)

Páčil sa vám článok?