Nové Mesto nebude spravovať pozemky v lesoparku

22.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto nebude spravovať päť pozemkov v Bratislavskom lesoparku. Tie budú aj naďalej v správe organizácie Mestské lesy v Bratislave. Rozhodli o tom dnes poslanci.

Mestská časť požiadala o zverenie pozemkov v súvislosti s vybudovaním čističky odpadových vôd ako aj parkoviska pre budúcu rekonštrukciu objektu Snežienka. Pozemky zostávajú mestské, navrhovaná výstavba na nich nie je teda zatiaľ možná. Riaditeľka magistrátu Anna Pavlovičová by v tejto veci mala rokovať s mestskou časťou o inej forme riešenia pozemkov, napríklad o ich prenájme.

Námestník primátora Tomáš Korček upozornil na urbanistickú štúdiu Malokarpatskej časti Bratislavského lesoparku, ktorú schválilo zastupiteľstvo v apríli tohto roka. V nej poslanci žiadali vylúčenie individuálnej automobilovej dopravy ako aj objekty prechodného ubytovania. "Vieme, že mestská časť má záujem podporiť takú rekonštrukciu objektu, na základe ktorej by vznikol hotel, parkovisko, reštaurácia. Poslancom sa to však nepáčilo," povedal Korček. Mestské zastupiteľstvo totiž nie je a priori proti rekonštrukcii objektu, preferuje však len reštauráciu, hotel nie. Okrem toho má záujem o revitalizáciu okolia.

(sita)

Páčil sa vám článok?