Petržalka pokračuje v elektronických aukciách

29.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Elektronické aukcie bude pre mestskú časť vykonávať externá spoločnosť. Rozhodli o tom dnes poslanci. Tí zároveň schválili aj verejné obstarávania prostredníctvom externého dodávateľa. Prednosta miestneho úradu Marián Miškanin by mal zároveň po roku predložiť pred poslancov správu o vyhodnotení tohto rozhodnutia.

Doteraz totiž mestská časť riešila verejné obstarávania "vo vlastnej réžii", čiže podmienky obstarávaní určovala sama. Miestne zastupiteľstvo tak rozhodlo po tom, ako sa skončil dvojmesačný skúšobný projekt. Počas neho testovala Petržalka softvér zadarmo a uskutočnila 20 aukcií – 14 interne a 6 externe. Mestská časť ušetrila okolo 200-tisíc eur.

Zavedenie verejného obstarávania je súčasťou programových priorít samosprávy na roky 2007 – 2010. Zároveň je jedným z bodov akčného plánu koncepcie rozvoja informačných systémov mestskej časti Petržalka.

Petržalská samospráva si túto možnosť vyskúšala ako prvá bratislavská mestská časť. Elektronické aukcie si vyskúšala pri výbere dodávateľov na rekonštrukcie a zatepľovanie jedenástich základných a devätnástich materských škôl, predškolských a školských zariadení.

V tejto súvislosti získala samospráva úver 5 mil. € z Dexia banky Slovensko. Úver poslanci schválili na marcovom zastupiteľstve, banku vybrala komisia vo výberovom konaní. Úver by mala mestská časť čerpať dva roky, splácať ho začne v roku 2010, splatnosť je 15 rokov.

(sita)

Páčil sa vám článok?