Nezrušili uznesenie o sektbare

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

O kontroverznom zámere vybudovať na Hviezdoslavovom námestí sektbar nie je rozhodnuté. Staromestskí poslanci minulý týždeň neodsúhlasili zrušenie uznesenia, ktorým ho vo februári schválili.

Proti zámeru sa zdvihla vlna odporu verejnosti, začala sa aj petícia proti výstavbe. Poslanec Michal Ambrovič, ktorý na februárovom rokovaní staromestského miestneho zastupiteľstva nebol prítomný, predložil minulý týždeň na zastupiteľstve návrh na zrušenie uznesenia o Návrhu modelu financovania projektu dobudovania Hviezdoslavovho námestia (tak sa materiál o sektbare oficiálne volá). Pred hlasovaním o návrhu M. Ambroviča vystúpil starosta Peter Čiernik, ktorý poslancov ubezpečil, že sektbar sa stavať nebude, kým sa neuskutoční na túto tému plnohodnotná diskusia. Zrejme pod vplyvom tohto ubezpečenia sa poslanci rozhodli návrh M. Ambroviča nepodporiť.

Možnosť vystúpiť na rokovaní miestneho zastupiteľstva nedostali organizátori petície proti výstavbe sektbaru. Ako nás informovala pani Zora Cestrová z petičného výboru, napriek tomu odovzdali na miestnom úrade petičné hárky s podpismi 655 občanov, ktoré sa im podarilo zozbierať do 21. do 24. apríla. Petičná akcia proti výstavbe sektbaru na Hviezdoslavovom námestí podľa nej pokračuje, záujemcovia majú možnosť pripojiť svoj podpis v Informačnom centre Bratislavského kultúrneho a informačnéoho strediska (BKIS) na Klobučníckej ulici, kde sú k dispozícii petičné hárky.

Páčil sa vám článok?